Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Terra Madre Day celebrata si la Turda



In 2009, cand a fost organizata de catre Slow Food pe plan mondial prima editie Terra Madre Day, am vazut peste 1000 de evenimente care au avut loc in peste 120 de tari, celebrand diversitatea de hrana si dreptul la hrana buna, curata si corecta, la nivel global. In primul an si Slow Food Turda s-a alaturat acestui eveniment organizand la Turda activitati educative la: Gradinita Dr. Ioan Ratiu Turda, Scoala Andrei Saguna, Colegiul National Mihai Viteazul precum si campania stradala din centrul municipiului Turda.
Si in acest an Asociatia Slow Food Turda va organiza activitatile de celebrare a pamantului ca sursa de hrana pentru omenire. Activitatile din acest an insumeaza o saptamana de evenimente. Va asteptam cu drag alaturi de noi.

joi, 2 decembrie 2010

Preluare de pe TurdaNews, www.turdanews.net



Târgul meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari debutează la Turda săptămâna viitoare .

Primăria Municipiului Turda intenţionează să organizeze lunar „Târgul meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari”. Prima ediţie a târgului va fi organizată în data de 11 decembrie 2010 în zona străzii Tineretului, urmând a se repeta în fiecare a doua sâmbătă din lună.

"Prin organizarea acestui târg ne dorim să creăm un cadru favorabil de promovare a meşteşugarilor şi să sprijinim conservarea vechiilor tradiţii meşteşugăreşti din zonă" spun reprezentanţii primăriei Turda.

La acest târg vor putea participa meşteşugari, manufacturieri, artizani populari din următoarele domenii de activitate: ceramică, olărit, sticlărie, fierărie, ţesături, sculptură, pielărie, pictură, lemnărie, apicultură, bucate tradiţionale (cozonaci, împletituri, murături, dulceţuri, compoturi, etc.).

În cadrul prezentării rezultatelor proiectului CeRamiCa în discuţie a fost propus şi acest subiect, respectiv reînfiinţarea la Turda a unui târg al meşteşugarilor. În plus, în apropierea Salinei Turda vor fi instalate standuri de prezentare de unde turiştii să poată cumpăra "suveniruri" care poartă amprenta locală a creativităţii artiştilor populari din zona Turzii. Toate aceste iniţiative nu vor face altceva decât să fixeze şi mai bine oraşul de pe Arieş pe harta turistică a ţării şi chiar a Europei