Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

duminică, 19 iunie 2011

Slow Food implineste 25 de ani!!!


Astazi, 18 iunie 2011, celebram 25 de ani de cand Slow Food a pornit prin manifestul initiat de Carlo Petrini impreuna cu prietenii sai.
Trei sute dintre faimoasele piete italiene devin astazi locatii pentru celebrarea nationala Slow Food. In aceste zile se organizeaza multe evenimente si actiuni, de la festinui si banchete pana la activitati de educatie a gustului, targuri, degustari si comferinte. Toate evenimentele au obiectivul de a promova solidaritatea prin intermediul produselor locale caracterizate prin trei elemente bun, curat si corect pretuit. Evenimentele vor aduce impreuna fermieri, agricultori, producatori, consumatori, studenti si academicieni, toti iubitori a ceea ce inseamna hrana buna, curata si corect pretuita.

In Piata della Republica din Florenta se organizeaza ateliere de lucru precum si o actiune de atragere de fonduri pentru proiectul “O mie de gradini in Africa”. In randul standurilor expozitionale se afla si standul cu produsele proaspete din gradina scolara din oras, proiect derulat de Slow Food Firenze impreuna cu scoala publica, precum si standurile reprezentative din satele regiunii Toscana cu produsele specifice.

Slow Food Turda este partener cu Slow Food Firenze, in proiectul european “European Schools for Healthy Food”, alaturi de alte 8 proiecte, in total din 10 tari europene.
Proiectele “Viata in gradina verde” si tabara de gastronomie “Vara gastronomica” derulate de Asociatia Slow Food Turda au fost subiectul videoconferintei care a avut loc astazi in direct intre Turda si Florenta, avand loc o serie de schimburi de impresii si discutii pe tema proiectelor. Gradinile scolare sunt proiectele care vor conecta aceste doua orase pe viitor, deja lucrandu-se pe schimburi de tineri intre cele doua conviviumuri Slow Food.