Bun, Curat, Just!
Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.
marți, 18 ianuarie 2011
Agricultura Organica Poate Hrani Lumea
Sursa: www.ecoruralis.ro / www.farmersguardian.com
Soil Association sustine un raport care prezinta "dovezi coplesitoare" in favoarea necesitatii de a extinde sistemele de agricultura organica si alte sisteme "agroecologice". Raportul realizat de Worldwatch Institute are in vizor criza alimentara mondiala, cu accent special pe "inovatiile globale care pot ajuta in rezolvarea unei probleme mondiale".
Realizat cu sprijinul Fundatiei Bill Gates, raportul subliniaza inovatiile "care vor permite miliardelor de oameni sa se hraneasca, in timp ce vor restabili economiile rurale, vor creea mijloace de trai si vor sustine baza de resurse naturale de care depiunde agricultura".
În special, se recomanda "agroecologia", aplicarea principiilor ecologice productiei agricole.
"Tehnicile de exploatare agricola durabila au 'construit' un sol sanatos, necesar sanatatii plantelor si stabilitatii climatice", se arata in raport.
Citate din raport, ale oamenilor de stiinta sustin ca aproape 1.6 miliarde de tone de dioxid de carbon ar putea fi sechestrate in fiecare an, "atenuand aproape un sfert din emisiile totale de combustibili fosili ale tarii", in cazul in care 434 milioane de acri de teren arabil din Statele Unite s-ar transfera la productia ecologica.
Raportul subliniaza constatarea organismului de cercetare la nivel mondial, Evaluarea Internationala a Cunostintelor Agricole, Stiinta si Tehnologii pentru Dezvoltare - International Assessment of Agricultural Knowledge, Science and Technology for Development’s (IAASTD), ca "increderea in agricultura cu resurse industriale extractive este riscanta si nesustenabila, in special in fata schimbarilor climatului, crizelor energetice si a crizelor de apa".
Raportul respinge sugestia ca pur si simplu producerea mai multor alimente este cheia pentru rezolvarea problemei alimentare la nivel mondial.
"De fapt, multe dintre fermele si organizatiile pe care le-am vizitat pareau sa aiba cel mai mare succes in reducerea foametei si a saraciei, cu o munca ce avea putin de a face cu producerea mai multor culturi"- citat din raport.
Raportul Worldwatch a sustinut sugestiile Soil Association care spuneau ca "cea mai buna solutie pentru ca toata lumea sa aiba hrana suficienta, este schimbarea alimentelor produse si imbunatatirea distributiei acestora". Acest lucru inseamna o productie de carne mai scazuta, mai multe metode agricole durabile, prietenoase cu mediul, care nu se bazeaza pe produse petrochimice si o productie de alimente mai mult locala si regionala.
Seful politicii Soil Association, Emma Hockridge, a declarat ca raportul "recunoaste ca lupta impotriva foametei si a schimbarilor climatice nu va fi castigata utilizand agricultura industriala".
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Felicitari pentru toate munca care o depuneti!
RăspundețiȘtergereMultumim mult.
RăspundețiȘtergere