Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 28 februarie 2012

Gustos si Sanatos




E timpul pentru un nou proiect. Lansam "Gustos si Sanatos", un proiect de educatie alimentara prin care dorim ca beneficiarii programului, copiii din gradinitele si scolile turdene sa invete ce inseamna alimentatia sanatoasa, mancarea gustoasa si produsele locale. Vom invata si despre sezonalitate, despre producatori locali, despre cum sa mancam, vom vizita producatori, vom gati si vom creea o gradina scolara mare in curtea Colegiului National Mihai Viteazul. Aici vom cultiva legume si fructe, vom vorbi despre diversitate agricola, despre comportament corect in natura si multe altele. Vom invata sa descoperim gusturile prin programul de educatia gustului dezvoltat de catre Slow Food International
Iata si prima activitate desfasurata la Scoala Horea, Closca si Crisan impreuna cu doamna invatatoare Carmen Paduraru si clasa a I-a A. Si pentru ca tema a fost "Lumea albinelor", am avut ajutor de nadejde. Kepes Ildiko, producator local, a vorbit copiilor despre cum se face mierea, cum lucreaza albinele si a prezentat varietati de miere precum si alte produse apicole. Mara Rus impreuna cu Alexandra Boar au evidentiat importanta albinelor pentru biodiversitate si pentru planeta noastra.

Un comentariu:

  1. O initiativa laudabila, sunt convins ca va avea succes, va fi inca un succes al asociatiei....Aurel Bria

    RăspundețiȘtergere