Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 28 februarie 2012

Gustos si Sanatos
E timpul pentru un nou proiect. Lansam "Gustos si Sanatos", un proiect de educatie alimentara prin care dorim ca beneficiarii programului, copiii din gradinitele si scolile turdene sa invete ce inseamna alimentatia sanatoasa, mancarea gustoasa si produsele locale. Vom invata si despre sezonalitate, despre producatori locali, despre cum sa mancam, vom vizita producatori, vom gati si vom creea o gradina scolara mare in curtea Colegiului National Mihai Viteazul. Aici vom cultiva legume si fructe, vom vorbi despre diversitate agricola, despre comportament corect in natura si multe altele. Vom invata sa descoperim gusturile prin programul de educatia gustului dezvoltat de catre Slow Food International
Iata si prima activitate desfasurata la Scoala Horea, Closca si Crisan impreuna cu doamna invatatoare Carmen Paduraru si clasa a I-a A. Si pentru ca tema a fost "Lumea albinelor", am avut ajutor de nadejde. Kepes Ildiko, producator local, a vorbit copiilor despre cum se face mierea, cum lucreaza albinele si a prezentat varietati de miere precum si alte produse apicole. Mara Rus impreuna cu Alexandra Boar au evidentiat importanta albinelor pentru biodiversitate si pentru planeta noastra.

2 comentarii:

 1. O initiativa laudabila, sunt convins ca va avea succes, va fi inca un succes al asociatiei....Aurel Bria

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere