Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 10 noiembrie 2009

Ziua Internationala Terra Madre se va tine si la Turda



Ziua de 10 decembrie este zi de sarbatoare pentru Slow Food in toata lumea. In aceasta zi Slow Food implineste 20 de ani si din acest an, 10 decembrie este declarata ziua internationala Terra Madre, zi in care recunoastem importanta sprijinirii retelelor de productie locala. In aceasta zi, peste tot in lume, organizatiile locale Slow Food organizeaza activitati prin care se va atrage atentia asupra importantei consumului local si asupra dreptului comunitatilor de a mentine si a contribui la:
Acces la mancare buna, curata si corecta; Biodiveritate in agricultura si mancare; Productie la scara mica; Suveranitatea mancarii; Limba, cultura si traditie; Productia de hrana, responsabila din punct de vedere al mediului; Comert corect si sustenabil.

Si Slow Food Turda impreuna cu comunitatea turdeana se alatura intregii lumi pentru a cinsti hrana buna , curata si corecta – justa. Vom reveni in curand cu detalii.

Un comentariu: