Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Viata in gradina verde ... la fabrica de paine




Copiii proiectului Vita in gradina verde au avut parte de o activitate inedita. O vizita la fabrica de paine Roland. Deja la intrare mirosul imbietor de produse de panificatie le-au trezit copiilor pofta de a manca o bucata de paine proaspata. Au si avut parte de asta. Procesul de productie s-a dovedit a fi foarte interesant pentru copii. Au vazut cum se produce painea, franzela, cornul dar poate cea mai gustoasa parte a fost sectia de prajituri unde au fost serviti cu bunataturi. Ghidul nostru a explicat copiilor tot procesul incepand cu graul din care se face faina pana la ambalare si distribuire la magazine. Si normele de igiena au fost un subiect de discutie, bineinteles pe intelesul copiilor.
Alaturi de copiii de la gradinita Dr. Ioan Ratiu si doamnele educatoare au fost si elevi ai Scolii Teodor Murasanu dar si parinti, fapt ce ne bucura si demonstreaza dorinta acestora de implicarea in activitatile copiilor.
Activitatea este prima dintr-o serie de vizite care se vor desfasura cu scopul de a urmari procesul de productie ale anumitor produse de baza. Fiecare activitate va fi urmata de o lectie practica in care copii vor prepara aceste produse. Saptamana viitoare urmeaza proba practica, cand in bucataria gradinitei vom face impreuna paine de casa.
Multumim tuturor pentru implicarea in acest proiect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu