Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

miercuri, 2 decembrie 2009

Painea de casa cea de toate zilele



In aceasta saptamana copiii de la Gradinita Dr. Ioan Ratiu, beneficiarii programul Viata in gradina verde au avut parte de o alta activitate interesanta. Au invatata sa faca paine. Invitat special a fost producatoarea Elena Lung din Fagetul Ierii, membru al echipei Slow Food Turda. Tanti Lenuta, cum ii spun copii, a povestit despre cum se facea pe vremuri paine in cuptorul cu lemne si cat de important este sa pastram aceasta traditie. Manutele copiilor au contribuit la framantatul aluatului iar dupa ce acesta a stat la dospit s-au apucat de format covrigi cu sare si chifle. Bineinteles ca nici painea nu a ramas mai prejos, copii servind la masa de amiaza o frumusete de paine care li s-a parut foarte gustoasa.
Si de aceasta data cei mici au fost foarte incantati de activitate, noi speram ca vor fi la fel si data viitoare cand ii vom invita la degustare de miere si produse apicole pe data de 9 decembrie in cadrul sirului de activitati de educatie a simturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu