Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 20 aprilie 2010

Ziua Pamantului 2010 - a 40-a aniversare


În fiecare an, pe 22 aprilie, sute de milioane de oameni din toata lumea sărbătoresc Ziua Pământului. La nivel mondial au loc diferite activităţi şi campanii de conştientizare a populaţiei despre importanţa protecţiei mediului înconjurător.

Vă invităm Joi 22 Aprile 2010, de la ora 12:00, pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Turda, pentru a marca Ziua Pământului şi la Turda
Cu acest prilej vor fi prezentate diferite proiecte de mediu organizate de Asociaţia Slow Food Turda, Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi Asociaţia Ecologistă Floare de Colţ şi vor fi organizate diferite ateliere educative pe teme de protecţia mediului (Cum se fabrică hârtia, Terra prin ochii turdenilor, PetMan Re-Loaded, Junior Ranger Start ş.a). De la ora 18:00, la sediul Fundatiei Potaissa (Piata 1 Decembrie, nr.6) vor avea loc proiecţii de filme şi reportaje pe teme de protecţia mediului.
Activităţile sunt organizate de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”, Asociaţia Slow Food Turda şi Asociaţia Ecologistă “Floare de Colţ”.
Sâmbătă, 24 Aprilie 2010, la Școala Andrei Șaguna din Turda, va avea loc activitatea „Întoarce-ţi privirea spre Terra”, eveniment organizat de profesorii de geografie de la școliile din Turda și împrejurimi.
Duminica, 25 Aprilie 2010, vom organiza o excursie la Cheile Turzii, pentru a descoperi împreuna din tainele si activitatile unui Junior Ranger.
Activitatile prezentate sunt incluse si in calendarul Saptamanii Nationale a Voluntariatului (http://www.voluntariat.ro/calendar_snv.htm)

Informaţii suplimentare: 0744.678674 - Alin Rosca (Fundaţia Potaissa), 0746.366728 - Marta Pozsonyi (Asociaţia Slow Food Turda), e-mail: ziuapamantului@turdeni.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu