Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

vineri, 23 aprilie 2010

Ziua bunicilor sarbatorita la nivel international de catre conviviumurile Slow Food


Pornind din Irlanda, Ziua Bunicilor - Grandmother's Day a reusit sa formeze o retea de organizatii care sarbatoresc acest eveniment pe 25 aprilie in fiecare an.
In acest an ne alaturam si noi, cei de la Slow Food Turda, acestei sarbatori, cinstindu-i pe cei pe care ii consideram pastratorii traditiilor, implicit a celor culinare.
Cu aceasta ocazie ne vom deplasa la Iara, mai precis la Fagetul Ierii, unde impreuna cu copiii din cadrul programului "Viata in gradina verde", alaturi de bunicutele si bunicutii din sat vom invata cum se face branza. Si asta incepand cu mulsul vacilor vizitand ferma de vaci a familiei Nemes. Vom poposi apoi in gospodaria familiei Lung unde vom sta la taclale despre vremurile in care productia taraneasca ajungea pe mesele orasenilor. Vom ajunge si la retete traditionale si speram ca la plecare sa invatam o reteta de branza pe care sa o putem prepara si acasa.
La intoarcere ne vom opri la gospodaria Marianei Condor din Mihai Viteazu unde vom vizita gradina de legume si vom asculta cateva povesti despre experienta localnicilor despre agricultura traditionala care spre bucuria noastra inca nu a disparut.

Vom reveni cu detalii luni seara.

2 comentarii:

  1. Aceste initiative si activitati sunt deosebit de binecuvantate si importante.Pacat mare ca nu sunt mai multe.Acest gen de activitati indreapta copiii spre lucruri pozitive,facand din ei oameni mai buni in viitor.Bravo voua si succes pe mai departe

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim din suflet, ne bucuram cand vedem ca unii apreciaza. Sa stiti ca multora nu le pasa, in sensul ca e bine ca facem atata timp cat nu trebuie sa faca nimic, ca fac altii pentru copiii lor.
    Multumesc inca o data si numai bine va doresc.

    RăspundețiȘtergere