Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

luni, 21 martie 2011

Food Film Festival - Amsterdam, 18-20 martie 2011


Timp de trei zile s-a desfasurat la Amsterdam prima editia a Food Film Festival, eveniment care a insemnat un program farte divers. De la filme "mari", controversate cum ar fi Hunger sau Black Gold, ori Banana's, The end of the line pana la atelierele pentru adulti, prezentari de carti, dezbateri si expozitii. Toate avand in centru MANCAREA adica HRANA pe care ne-o ofera planeta si pe care omenirea nu stie sa o pretuiasca.
Evenimentul a fost organizat de Youth Food Movement Olanda, 12 tineri care au lucrat mai mult de un an pentru acest festival, ajutati in cele trei zile propriuzise de 130 voluntari.
Din punctul meu de vedere organizarea a fost perfecta, toate sectiunile desfasurandu-se exact dupa program fara nici un fel de incidente. Publicul olandez, precum si turistii au gustat din plin tema festivalului, multe bilete s-au vandut inainte de eveniment si salile au fost pline la toate filmele.
Au fost prezenti bucatari faimosi din Londra, Paris sau Amsterdam, eu personal avand onoarea de a gati cu ei in cele trei zile, invatand putin din stilul fin al gastronomiei londoneze si pariziene.
Poate cel mai important moment pentru noi a fost intalnirea cu Vandana Shiva, vicepresedinte Slow Food International, insa mai important este activismul Vandanei si premiile obtinute pe plan international, precum si cartile pe care le-a scris, peste 20 de carti si peste 500 de articole in reviste stiintifice. Vandana este considerata una dintre cele mai mari ganditoare despre mancare, mediu si biodiversitate. Vandana apara drepturile fermierilor mici. Fundatia pe care o conduce, Navdanya, are peste 54 de banci comunitare de alimente si de seminte. A instruit aproape o jumatate de milion de fermieri mici sa creasca alimente organice.
Vandana Shiva a transmis cu drag un mesaj membrilor Slow Food Turda, afland de proiectele in care sunt implicati acestia.

Prezenta la acest eveniment a fost posibila datorita sprijinului primit din partea Primarie Municipiului Turda. Multumim pentru aceasta sustinere.

Un comentariu: