Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

joi, 28 aprilie 2011

Intalnirea europeana de tineret - YES FOOD! - Young Europeans for Sustainable Food


Inca din noiembrie 2010 echipa Slow Food Turda lucreaza la proiectul YES FOOD! – Young Europeans for Sustainable Food. Acest proiect este considerat cel mai important proiect din Europa de Est in acest an. 80 de tineri din 15 tari vor veni pe 1 august la Turda, de unde apoi vor merge catre Baisoara, pentru o saptamana.
YES FOOD! este o sansa pentru tineri – cu varsta intre 18-35 de ani – sa invete despre mostenirile culturale ale altor tineri europeni, cu accent pe traditiile culinare si pe conservarea mancarurilor traditionale si metodelor de productie care protejeaza biodiversitatea si respecta mediul inconjurator si animalele. Reteaua Slow Food si Terra Madre are nevoie de tineri care pot contribui prin entuziasmul si pasiunea lor la dezvoltarea retelei.
Lucrurile se misca repede si acum proiectul a adunat mai multi parteneri din Romania si din tarile participante. Pentru al doilea an consecutiv ii avem parteneri pe Slow Food International si Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo, Slow Food International fiind in acest an si co finantatorul proiectului. Parteneri ai proiectului sunt: Asociatia Slow Food Convivia din Bulgaria, University of Natural Resources and Life Sciences Vienna, Junibor-Asociatia tinerilor viticultori din Ungaria, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Tarnava Mare, Slow Food Tara Fagarasului, Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Asociatia Pastratorii Traditiilor Turda, USAMV Cluj, Fundatia Adept Transilvania, Asociatia Eco Ruralis si noi le suntem recunoscatori si bucurosi de colaborare.
Anuntam si parteneriatul cu Asociatia Chef Cezar care va fi cu noi in timpul evenimentului si se va implica in activitati. Cezar Munteanu este numit deseori "bucatarul diplomatilor romani", conducand timp de 14 ani actiunile gastronomice ale diplomatilor romani la ambasada Romaniei din Italia si Washington si ale misiunii permanente a Romaniei la OSCE. Este bucatar freelancer si doreste sa schimbe parerea oamenilor in ceea ce priveste alimentatia rationala, sanatoasa. www.chefcezarm.com
Pana in acest moment am primit aplicatii din Romania, Macedonia, Ungaria, Bulgaria, Austria, Georgia, Serbia, Slovenia, Franta, Croatia, Turcia, Italia, Columbia, Brazilia dar lista nu este inca inchisa, inca este timp pentru aplicatii.
Daca iubesti mancarea produsa cu respect pentru mediul inconjurator tinandu-se cont de bunastarea animalelor si daca vrei sa te alaturi acestui proiect si sa petreci o saptamana cu alti tineri, trimite-ne un email la adresa yesfood@slowfoodturda.ro si vei primi informatiile necesare.
Participarea este gratuita, toate costurile fiind acoperite de catre proiect.
www.slowfoodturda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu