Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

joi, 18 martie 2010

Bulgaria interzice total culturile modificate genetic


http://www.greendex.ro/index.shtml?apc=riz-n4904
Va transmitem o veste minunata care vine din Bulgaria. Oare se va intampla asta si la noi? Eu sper ca da, dar pentru ca acest lucru sa se intample avem nevoie ca si tu sa semnezi petitia impotriva autorizarii organismelor modificate genetic.

Astazi, Parlamentul Bulgariei a adoptat modificari la Legea care reglementeaza Organismele Modificate Genetic (OMG) care nu vor mai permite cultivarea de plante modificate genetic in tara lor.

Culturile modificate genetic nu vor fi permise pe o zona de 30 de km in jurul ariilor protejate, pe o zona de 10 km din jurul stupilor de albine si pe o zona de 7 km din jurul culturilor certificate ecologic – toate acestea ducand la o interdictie totala in intreaga tara de a cultiva plante modificate genetic.

Sofia News Agency a redactat un articol relevant pentru acest important eveniment, care a fost preluat de Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic si poate fi gasit aici: http://www.infomg.ro/web/ro/Home/Stiri/3/736 .

Aceasta stire a fost emisa de Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic din Cluj Napoca.

Un comentariu:

  1. bravo lor! astia chiar pun punctul pe I de fiecare data si la timp! si cu avioanele grippen au facut la fel

    RăspundețiȘtergere