Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

miercuri, 22 septembrie 2010

Formatori francezi in vizita la Turda



In ziua de 22 septembrie Slow Food Turda a avut parte de vizita unui grup de formatori francezi (patru profesori si patru producatori), de la o institutie privata scolara, a carui obiective principale sunt de a contribui la educatia, formarea adolescentilor si adultilor, de a intari capacitatea de angajare si sa sprijine astfel dezvoltarea durabila a teritoriului lor. Sistemul de educatie familiala este format din proiecte care le ofera un cadru de actiune. Acest sistem educational se numeste Case Familiale Rurale, Maison Familiale Rurale (MFR), fiind un centru de formare. Toate cursurile sunt inscrise in aria curiculara a Ministerului Agriculturii.
Motivul vizitei, facilitate de Centrul Cultural Francez din Cluj Napoca si intermediate de Agentia de turism Via Carpathica tot din Cluj Napoca, este vizitarea producatorilor mari in mici din zona Transilvaniei, pentru a gasi locatii de practica pentru studentii de la scolile din sistemul mai sus mentionat.
Asociatia Slow Food Turda a fost vizitata pentru a discuta despre proiectele educative aflate in derulare si pentru a facilita vizita la producatorii de pe Valea Ariesului. Francezii au fost astazi la horticultorii din Ciumbrud, familia Molnar iar maine se vor afla la ferma lui Emil Turdean, un exemplu de agricultor productiv, de cereale si legume si producatorii de ceapa din zona Moldovenesti si Plaiesti.
Oaspetii au fost impresionati de mancarea locala, de branzeturile si painea de casa nelipsind insa nici ceapa rosie de Aries.
Speram ca dupa aceasta vizita oaspetii francezi sa ramana cu impresii placute si anul viitor sa putem primi studentii la practica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu