Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

joi, 2 decembrie 2010

Preluare de pe TurdaNews, www.turdanews.net



Târgul meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari debutează la Turda săptămâna viitoare .

Primăria Municipiului Turda intenţionează să organizeze lunar „Târgul meşteşugarilor, manufacturierilor şi artizanilor populari”. Prima ediţie a târgului va fi organizată în data de 11 decembrie 2010 în zona străzii Tineretului, urmând a se repeta în fiecare a doua sâmbătă din lună.

"Prin organizarea acestui târg ne dorim să creăm un cadru favorabil de promovare a meşteşugarilor şi să sprijinim conservarea vechiilor tradiţii meşteşugăreşti din zonă" spun reprezentanţii primăriei Turda.

La acest târg vor putea participa meşteşugari, manufacturieri, artizani populari din următoarele domenii de activitate: ceramică, olărit, sticlărie, fierărie, ţesături, sculptură, pielărie, pictură, lemnărie, apicultură, bucate tradiţionale (cozonaci, împletituri, murături, dulceţuri, compoturi, etc.).

În cadrul prezentării rezultatelor proiectului CeRamiCa în discuţie a fost propus şi acest subiect, respectiv reînfiinţarea la Turda a unui târg al meşteşugarilor. În plus, în apropierea Salinei Turda vor fi instalate standuri de prezentare de unde turiştii să poată cumpăra "suveniruri" care poartă amprenta locală a creativităţii artiştilor populari din zona Turzii. Toate aceste iniţiative nu vor face altceva decât să fixeze şi mai bine oraşul de pe Arieş pe harta turistică a ţării şi chiar a Europei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu