Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

sâmbătă, 24 octombrie 2009

Final de sezon Viata in gradina verde




Am ajuns si la momentul in care adunam roadele muncii noastre in gradina verde de la gradinita. Vinei, 23 octombrie a avut loc tot amanata recoltare (din cauza vremii).
Multi copii, copii fericiti, entiziasmati, veseli, educatoare si bineinteles noi, voluntarii asociatiei. Am avut noroc de vreme frumoasa dar tot ne-am umplut de noroi. Am simtit din plin un pic de iz de taran ... si ne-a placut.
Am adunat ce am produs in acest an, produse 100 % ecologice si credeti-ma, nu a fost greu. Adica nu a fost greu sa cultivi ecologic. Pare un cuvant complicat insa nu e. Trebuie doar sa lucrezi curat, sa nu pui tot felul de ingrasaminte chimice ca sa ai recolta mare (insa fara gust) si mai trebuie sa folosesti seminte si rasaduri adevarate, adica din alea nemodificate genetic. Si credeti-ma ca se poate. Pentru ca pamantul are destul pentru toti, asa cum a fost dat de Dumnezeu, insa nu are destul pentru cei hapsani, de aici a pornit industrializarea si reducerea drastica a producatorilor mici, a taranilor nostri.
Acum pregatim pamantul pentru sezonul viitor, cu ingrasamant natural, adus de pe Valea Ariesului, ca sa se refaca si sa fie mai rodnic la anul.
Anul viitor planificam pornirea acestui program in mai multe scoli si gradinite din Turda si satele inconjuratoare.
A fost frumos, a fost bine si am fost bucurosi ca de sub mainile noastre au iesit produse gustoase dar in primul rand ca am inceput sa invatam sa respectam pamantul si incepem sa intelegem munca pe care o depun cei care ne produc mancarea buna, curata si justa.
Pe perioada iernii vom desfasura activitati de interior cu cei mici, adica: vom gati impreuna, vom invata impreuna despre mancarea sanatoasa, vom face vizite la producatori; iar cu cei mari vom iesi in natura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu