Bun, Curat, Just!
Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.
miercuri, 16 decembrie 2009
Cum am celebrat noi Ziua Terra Madre la Turda ... bucurie si dezamagiri
Celebrarile zilei Terra Madre la Turda au inceput miercuri. 9 decembrie cu activitatile pentru copii. Degustarile de branzeturi la cei mari (Scoala Andrei Saguna) si miere la cei mici (Gradinita Dr. Ioan Ratiu) au decurs foarte frumos, copiii aratinduse interesati de asemenea activitati. Ne-am bucurat sa observam diferenta de reactie a celor de varste diferite, unii copii de clasa a treia chiar mandrindu-se cu cunostintele in prepararea branzei de vaca si de telemea. A fost o lectie interactiva, chiar si cei mici aducandu-si aportul la povestea mierii si a albinelor. Copiii au primit stegulete si insigne iar promisiunea noastra de a continua aceste degustari i-a bucurat, mai ales partea de degustare de ciocolata. Multumim tuturor celor implicati.
A doua zi de activitati, 10 decembrie, nu a fost una la fel de fericita pentru noi. Campania stradala nu ne-a adus bucuria pe care o asteptam si anume aceea de a vedea ca. Concetatenii nostri sunt interesati de hrana pe care o consuma. Nu am reusit prea bine sa ii oprim din graba de zi cu zi pentru a povesti putin despre consumul de produse locale. Sa fie oare modul de viata rapid care ne conduce sau dezinteresul oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa si produsele locale???
Nici cinemaul de seara de la Colegiul Mihai Viteazul nu a fost mai reusita, poate chiar a fost un esec pentru ca nici un elev de la liceele turdene nu ne-a onorat cu prezenta. Sa fie de vina tezele din aceste zile sau dezinteresul tineretului pentru lucruri mai serioase decat distractiile. Ne intrebam daca organizam o petrecere oare ar fi venit mai multi??? Am avut noroc cu voluntarii asociatiei noastre, fiind 15 persoane in sala, oaspetii nostri de la Asociatia Eco Ruralis: Douglas Knight si Ed Klounig si Centrul pentru Informarea asupra Organismelor Modificate Genetic: Ramona Duminicioiu au facut prezentarile programate iar dupa vizionarea filmelor propuse a avut loc si o mica dezbatere pe tema OMG-urilor, la care si voluntarii de clasa a VII-a au contribuit. Colegii nostri de la organizatiile mentionate ne-au declarat ca se intampla la fel peste tot in tara, fiind foarte greu sa atragi tinerii si nu numai, in activitati de acest gen. Poate este un semnal de alarma pentru noi si asta ne motiveaza si mai mult ca in viitor sa continuam campaniile si activitatile in centrul lor fiind tinerii.
Noi le multumim si lor pentru ca au fost alaturi de noi, la fel ii multumim si domnului director Lobont pentru ca ne-a pus la dispozitie sala festiva a Colegiului National Mihai Viteazul.
Noi nu ne vom opri aici, vom continua sa luptam pentru pastrarea tradiţiilor culinare locale cu noi activitati, campanii si proiecte in anul 2010.
Sa aveti parte de hrana buna, curata si justa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Din jale, s-ntrupat Electra!
RăspundețiȘtergereFă la fel! Munceşte şi vei transforma jalea de azi în ... Electra de mâine.
Ai un singur drept: să nu te dai bătută! Că nu eşti ... frişcă!