Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

miercuri, 30 decembrie 2009

Targul de Craciun Solaris



In perioada 18-20 decembrie Solaris Schopping Park a organizat Targul de Craciun la care si noi ne-am adus contributia pe partea de produse traditionale. Au fost trei zile frumoase pentru noi insa turdenii ne-au onorat cu prezenta in numar mai mic de data aceasta. Standurile amenajate in sala foarte frumos decorata de Craciun au oferit vizitatorilor produse de arta mestesugareasca realizate in mare parte manual de catre tineri artisti si produse cum ar fi: miere, ulei de floarea soarelui presat la rece, turta dulce traditionala, vin de calitate superioara, muraturi de casa, gemuri sasesti si mancare traditionala: sarmale cu pasat si cu carne, cozonaci, kürtös kalács si prajituri de casa.





A doua zi ne-au colindat copiii de la Asociatia Simpatix, coordonati de catre profesorul Gherman iar spre seara organizatorii evenimentului au adus o noutate pentru zona noastra: un bar de ghiata si doua tinere rusoaice care ofereau doritorilor vodca in pahare de ghiata. Cea de-a treia zi a fost ziua mult asteptata de catre cei mici, Mosul a venit cu daruri pentru fiecare iar dupa ce sacul s-a golit am avut parte din nou de colinde frumoase din partea grupului coordonat de catre parintele Zahan.

Un moment important pentru Slow Food Turda a fost acordarea diplomei de excelenta familiei Kepes, apicultori din Turda ca o recunoastere pentru promovarea conceptului Slow Food in tara, pentru implicarea in activitatile Asociatiei Slow Food Turda pe tot parcursul anului 2009 si pentru mentinerea procesului de productie sustenabila.

A fost frumos si speram sa continuam si la anul.
Multumim echipei Solaris pentru ca ne-au primit printre ei la acest eveniment: Bianca, Anca, Zoli, Flaviu si Anca. Multumim expozantilor si colindatorilor ca au fost alaturi de noi.
Multumim voluntarilor care ne-au ajutat si de aceasta data: Alexandra Boar, Andreea Szekely, Alexandra Furnya Ispas, Alexandra Vaida, Mara Rus, Mihaela Siposan, Sergiu Anghel, Alexandru Pozsonyi, Aurelian Moldovan, Alexandru Ciceoan.

Un comentariu:

  1. Multumim si noi pentru tot sprijinul oferit de Asociatia Slow Food Turda!

    RăspundețiȘtergere