Ziua Internationala Terra Madre sarbatorita si la Turda
Ziua de 10 decembrie este zi de sarbatoare pentru Slow Food in toata lumea. In aceasta zi Slow Food implineste 20 de ani de la infiintare si din acest an, 10 decembrie este declarata Ziua Internationala Terra Madre, zi in care recunoastem importanta sprijinirii retelelor de productie locala. In aceasta zi, peste tot in lume, organizatiile locale Slow Food organizeaza activitati prin care se va atrage atentia asupra importantei consumului local si asupra dreptului comunitatilor de a mentine si a contribui la:
Acces la mancare buna, curata si corecta;
Biodiveritate in agricultura si mancare;
Productie la scara mica;
Suveranitatea mancarii;
Limba, cultura si traditie;
Productia de hrana, responsabila din punct de vedere al mediului;
Comert corect si sustenabil.
Si Asociatia Slow Food Turda impreuna cu comunitatea turdeana se alatura intregii lumi pentru a cinsti hrana buna, curata si corecta – justa. Pentru asta vom organiza activitati si bineinteles in prim plan vor fi tinerii.
Miercuri, 9 decembrie, copiii de la Gradinita Dr. Ioan Ratiu si Scoala Andrei Saguna vor fi invitati sa faca o incursiune spre originile gustului prin atelierele de lucru care vor accentua cele cinci simturi. Degustarile de miere respectiv de branzeturi vor da ocazia copiilor sa puna in practica informatiile din prezentare. Aceste ateliere de lucru vor continua pe parcursul anului viitor in mai multe scoli turdene.
Joi, 10 decembrie Slow Food Turda va avea un stand de prezentare in centrul Turzii incepand cu orele 13.00, unde vor fi distibuite material informative despre reteaua Internationala Slow Food iar dupa amiaza elevii de liceu vor fi invitati la o proiectie de filme documentare care va avea loc in sala festiva a Colegiului National Mihai Viteazul incepand cu orele 17.00. Filmele propuse spre vizionare sunt:
1. Terra Madre People, un film de Stefano Scarafia si Paolo Casalis
2. Viitorul alimentatiei (The future of food), un film de Deborah Coons Garcia
La aceasta proiectie sunt invitati membrii Asociatiei Eco Ruralis si al Centrului de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic din Cluj Napoca care vor informa elevii despre OMG-uri si ce efecte negative au asupra noastra.
Informatii suplimentare puteti obtine la tel. 0264 317232 sau mob. 0746 366728
Ce mai e nou pe la voi?
RăspundețiȘtergere