Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

vineri, 18 iunie 2010

Vara gastronomica


Pregatirile sunt in toi pentru prima tabara gastronomica din Romania, de fapt din Europa. Este o tabara a studiului gastronomiei care va avea loc la Baisoara in perioada 29 iulie - 7 august, la Pensiunea Nicoleta. In cele 10 zile vom explora gastronomia din mai multe puncte de vedere, teoretice si practice. Suntem onorati sa ii avem alaturi pe cei 4 studenti ai Universitatii de Stiinte Gastronomice din Pollenzo - Italia, universitate fondata in 2004. Tinerii care ne vor introduce in lumea gastronomiei sunt: Tanya (din Italia dar de fapt este rusoaica), studenta in anul 2; Richard (din Austria) si Lydiah (din Kenya), studenti in anul 1 si Abigail - (din Irlanda), anul 3 de studii la masterat. Alaturi de ei va veni si Ornella Ru (din Italia) - expert in programe educationale pentru copii, coordonanad si Asociatia Liquirizia Onlus - o asociatie culturala italiana. De asemenea vom avea onoarea de a-i avea alaturi pe Sarah Fleming - coordonatoarea programelor educationale Slow Food si pe Michele Rumiz - coordonatorul zonei Europei de Est.

As vrea sa va prezint echipa de organizare, formata 100 % din voluntari.

Alexandra Vaida, are 18 ani si este cu noi inca de la inceput, de cand am pornit Asociatia Slow Food Turda. O fata minunata, gata oricand sa fie de folos oricui. Ea se va ocupa de foarte multe lucruri pentru ca este asistenta mea, adica va asista coordonarea generala.

Mara Rus, are 16 ani si in acest proiect va asigura desfasurarea atelierelor de specialitate. Mara este liderul tineretului Slow Food Turda, parte al Youth Food Movement.

Simina Oprea, 16 ani, se va ocupa de partea de program, materiale de promovare, si va sustine si un atelier pe nutritie.

Radu Badaluta, un baiat minunat, foarte sufletist, colegul nostru de 26 de ani care va asigura partea tehnica si logistica.

O deosebita importanta o vor avea cadrele didactice, doamnele profesoare, invatatoare si educatoare: Miuta Ambrusan, Corina Achim, Adriana Coroi si Carmen Paduraru care vor asigura ordinea si disciplina in tabara, contribuind cu cunostiintele lor de pedagogi.

Si bineinteles eu, adica Marta. Eu ma ocup de coordonarea generala asigurandu-ma ca totul se va desfasura asa cum mi-am imaginat atunci cand am pus la cale acest proiect impreuna cu colegii mei. Imi doresc, ca cei 15 participanti impreuna cu toata echipa de organizare (organizatori, traineri, invitati) vom pleca dupa cele 10 zile cu ample cunostiinte de gastronomie si vom sti sa facem alegerile zilnice corecte in ceea ce priveste hrana, cu respectul cuvenit pentru producatori si pentru tot ceea ce ne inconjoara.

Nu in ultimul rand vreau sa ii mentionez pe partenerii nostri dragi: Ramona Duminicioiu de la Asociatia Eco Ruralis si Alin Rosca de la Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, care vor sustine atelierele din domeniul ,cele de biodiversitate si ecologie.

Partener media: BBC Good Food
Partener principal: Solaris Shopping Park

Pe parcurs ce ne apropiem de start vom reveni cu detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu