Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

miercuri, 30 decembrie 2009

Craciun la Fundata, judetul Brasov








In acest an s-au legat multe prietenii pentru Asociatia Slow Food Turda cu multi producatori sau persoane din lumea produselor traditionale, a celor care se lupta pentru pastrarea lor. Un exemplu foarte concludent sunt cei din familia Bangala: domnul Gigi, doamna Dani si cei doi copii Adina si Madalin, care cu toate ca sunt la varsta adolescentei muncesc cot la cot cu parintii in productia de branzeturi si la pensiunea pe care o conduc impreuna cu multa inima ca altfel nu ar iesi un lucru asa de bun si frumos.
Ei ne-au invitat de multa vreme la ei acasa insa am reusit sa ajungem doar acum, de Craciun. Am mers acolo cu cativa voluntari: Mara Rus, Sergiu Anghel si Alexandru Pozsonyi insa am luat-o cu noi si pe Rigo Kati, fiica producatorilor de turta dulce din Bontida, familia Rigo.


Am petrecut cateva zile minunate, cu toate ca zapada a lipsit exact in zilele de Craciun. Insa asta a lasat loc drumetiilor vizitand statia meteo de pe munte unde am aflat cum se transmit datele meteo. Degustarile de bunataturi traditionale au fost la ordinea zilei: branzeturi de toate felurile, gratare din carnati, muschi si pastrama de oaie preparate impreuna la gratarul din curte, cozonaci si felurite mancaruri care mai de care mai gustoase. Nu au lipsit nici bauturile felurite: afinata, murata, ciresata, visinata si vinurile de mai multe feluri alaturi de tuica variata si aceasta.
Casa a fost plina pentru ca asa cum am ajuns noi acolo au mai ajuns si alti prieteni. Acum, cei din familia Bangala se pregatesc de revelion cand vor primi oaspeti care merg acolo de ani buni.


La intoarcere am trecut si pe la Talmacel, unde am fost oaspetii producatorilor de afumaturi familia Barbosa. Frumos loc si acolo dar mai frumos a fost sa vedem afumatorile, bucataria de productie si pensiunea aflata in constructie.

Ei .... ce sa zic, asa Craciun sa ai in fiecare an. Va dorim sa aveti parte si voi de asa ceva.

3 comentarii:

  1. Salut,
    Căutați un împrumut autentic? aveți datorii și aveți nevoie de bani pentru a vă plăti facturile, aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a începe o afacere nouă sau pentru a vă îmbunătăți afacerea? aveți nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă? aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza finanțării necorespunzătoare? Aveți un scor redus de credit și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de împrumut de investiții pentru a investi în anumite zone ale specializare, sunteți la locul potrivit pentru soluțiile de împrumut de aici! Oferim tot felul de împrumuturi de orice valoare companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantat și garantat. Interesat, contactați-mă acum prin e-mail; (marielagonzalezloan@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere