Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 27 iulie 2010

Incepe tabara de studiu a gastronomiei


29 iulie - Baisoara.
Prima zi a taberei de gastronomie "Vara Gastronomica", organizata de Slow Food Turda in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo - Italia; Slow Food International; Fundatia pentru Ecologie si Turism Potaissa Turda, Asociatia Eco Ruralis; cu sprijinul Slow Food Bran Moeciu; Slow Food Brusturoara Palanca; Slow Food Tarnava Mare; Savour Transylvania; Asociatia Pastratorii Traditiilor; Asociatia Prietenii Pamantului; Centrul Cultural Palamari's; Fundatia Adept Transylvania; Pensiunea Nicoleta si cu sprijinul financiar si material al: Raiffeisen Bank; Solaris Shopping Park; Roland Milenium; C2 Media; Ape Minerale Tusnad.
partenerii media sunt: BBC Good Food; TurdaNews; Ziarul 21; Blogul lui Zamfir Turdeanu'; Cluj Today; Romania Libera; Turda One TV.

Va fi o tabara a studiului gastronomiei care va cuprinde ateliere teoretice si practice despre istoria vinurilor, a branzeturilor; productie de branzeturi sau de oanificatie; analiza senzoriala; educatie a gusturilor; nutritie; biodiversitate sau agricultura traditionala; OMG-urile si multe altele.

Cei 17 participanti din Turda si de la organizatiile partenere vor fi instruiti de catre echipa de instructori veniti de la Universitatea de Gastronomie si de la organizatiile partenere din Turda si Cluj Napoca.

Va vom tine la curent (aproape) in fiecare zi cu ce se intampla la tabara de baza din Baisoara: Pensiunea Nicoleta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu