Bun, Curat, Just!
Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.
duminică, 4 iulie 2010
Vizita universitara la viile Marvin
Sambata, 3 iulie a fost o zi speciala pentru Slow Food Turda si producatorul local de vinuri Marius Moldovan (si pentru familia lui desigur), pentru ca am avut onoarea sa ii avem ca oaspeti pe Charles Wolinsky - reprezentand Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo, Italia; Doris Wiesbauer - reprezentand Slow Food si parintii lui Charles, Sidney si Dorothy, care au venit din Statele Unite sa isi petreaca concediul in Romania. Vizita la Turda este prima zi din cele 6 in care vor vizita mai multe orase si convivia Slow Food din Romania. Vor merge la Sighisoara, Brasov si Bran Moeciu, la Saschiz si Crit, Sibiu, Biertan, Copsa Mare de unde se vor intoarce prin Turda.
I-am primit asa cum cere datina, cu paine si sare servite de Simina, imbracata intr-un costum traditional din Aghires.
Cina a fost servita intr-un peisaj foarte frumos, pe deal, in mijlocul viilor, avand dedesubt salina, cu o panorama superba de seara a Turzii.
Meniul local a incantat oaspetii, Friptura de Turda cu pita de casa si muraturi, Tocanita de pui cu mamaliga asortata cu o salata de legume locale, Turta dulce de Turda si inghetata de casa cu zmeura, menta, frisca si smantana si toate astea udate bine cu specialitatile Marvin: vin de calitate superioara, tuica din struguri, lichior, cognac si din partea noastra limonada. Scopul vizitei in Transilvania este descoperirea aromelor si specialitatilor locale. Cred ca ne-am ridicat la inaltimea asteptarilor si speram ca anul viitor Turda sa fie un punct de cercetare in programul studentilor de la Universitatea de Stiinte Gastronomice, studenti care merg in fiecare an in cinci expeditii culinare prin toata lumea.
Multumim Familiei Moldovan pentru ospitalitate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu