Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

luni, 27 septembrie 2010

Let's Do It Romania - Turda did it!


Peste 600 de persoane prezente, peste 890 de saci adunati din zonele Baile Sarate, malul Ariesului, drumul Mocanilor si Cheile Turzii.

Actiunea din 25 septembrie s-a desfasurat foarte bine insa ne dam seama ca e prea putin si trebuie facut ceva in continuare, pentru ca altfel ne vom trezi in aceeasi situatie si anul viitor sau la urmatoarea actiune.

Cei care au pus mana pentru curatarea zonei au fost elevi de la scolile turdene (Scoala Teodor Murasanu, Scoala Andrei Saguna, Scoala de Arte si Meserii Poiana Turda, Scoala Horea, Closca si Crisan, Scoala Ioan Opris, Liceul Teoretic Josika Miklos, Colegiul National Mihai Viteazul, Liceul Teoretic Liviu Rebreanu), organizatii (Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa Turda, Centrul de Voluntariat Ion Ratiu, Cercetasii Liceului Teoretic Josika Miklos, ), institutii locale (Primaria Municipiului Turda, Apele Romane, RADP Turda, Serviciul Public de Asistenta Sociala Turda), companii (Holcim Romania) si presa (TurdaNews).

Speram ca aceste actiuni sa continue insa speram si mai mult ca acest proiect sa fi responsabilizat cetatenii in asa fel ca la urmatoarea actiune sa nu mai trebuisaca sa adunam, atatea gunoaie.

Multumim tuturor celor care s-au implicat in aceasta campanie.

4 comentarii:

  1. Te rog să adaugi pe listă şi pe Irina Vânătoru din Câmpia Turzii, cea care, într-un timp record, a organizat activitatea în oraşul ei! Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, categoric Irina Vanatoru are meritele pt coordonarea curateniei din Campia Turzii, nu am trecut-o pt ca eu am scris despre Turda. Irina a facut o treaba extraordinara, reusind sa adune comunitatea impreuna din care au facut [parte si angajatii primariei din Campia Turzii. Bravo Irina, felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. a fost foarte tare ca aproape toata comunitatea turzii s-a implicat in aceast proiect si cel mai bine ar fi sa invete sa si pastreze aceasta curatzenie:)

    RăspundețiȘtergere