Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

luni, 11 octombrie 2010

Inca un tanar agricultor pe Valea Ariesului


Astazi am facut o vizita in gospodaria lui Samson Lorand, in varsta de 32 de ani, din Mihai Viteazu, la indemnul colegului nostru Radu Badaluta. Si bine am facut pentru ca am descoperit inca un producator tanar care nu renunta la agricultura chiar daca deocamdata trebuie sa complecteze veniturile familiei avand si un alt loc de munca. Lorand produce pentru familie si pentru vanzare la piata legume de sezon, incepand cu primavara timpurie pentru ca are in dotare un solar unde cultiva spanac, ridichi si castraveti, pana toamna tarziu reusind sa acopere toata gama de legume care sunt necesare unei gospodarii.
Lorand este tare bucuros de existenta proiectelor de genul pe care le desfasuram noi, beneficiari fiind copiii prescolari si scolari. Spune ca agricultura traditionala risca sa dispara daca nu se implica tinerii si spera ca munca lui sa motiveze si pe alti tineri sa se apuce sau sa continue sa practice aceasta meserie.
El considera ca activitatile noastre trebuie sprijinite si pentru acest lucru ne-a promis ca va contribui la activitatile noastre cu produse in timpul anului si rasaduri la primavara cand speram sa creeam gradini scolare si in alte institutii de invatamant turdene.
Multumim Lorand si felicitari pentru munca depusa.

Un comentariu: