Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

joi, 7 octombrie 2010

Perioada de recoltare si conservare pentru familia Nemeti din Viisoara


Membri Slow Food Turda, familia Nemeti din Viisoara trec prin perioada recoltarii la legumele din propria productie. Pamantul din Viisoara este perfect pentru cultivarea legumelor cum ar fi: varza, conopida, gulii, ardei, gogosar, piscatori si altele. De aceea materia prima folosita la muraturile traditionale este perfecta. Istvan si Olga fac muraturi pentru vanzare de peste 10 ani si deja si-au format clientela care revine an dupa an pentru produsele noi. Ardei si gogosari umpluti cu varza, castraveti, piscatori, hrean sau gogosari in otet, conopida murata sunt specialitatile cu care s-au impus pe piata de ceva vreme, produsele aflandu-se pe mesele multor restaurante din tara.
Acum, fiind perioada de recoltare, am mers pana la Viisoara sa ii vedem si in acest stadiu al productiei si am gasit pe camp produse frumoase, gustoase si fara chimicale.
In curand incep pietele pentru ei, si deja sunt invitati la multe targuri din tara printre care Roadele Pamantului de la Brasov sau cateva din Bucuresti, insa ii veti putea gasi si la evenimentele din Turda si din zona.

In curand vom merge sa vedem muraturile!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu