Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

luni, 18 octombrie 2010

Terra Madre pentru turdeni


In perioada 21-25 octombrie echipa Slow Food Turda va participa la cea de-a patra editie Terra Madre alaturi de colegi de la organizatiile Slow Food din tara (Slow Food Bran Moeciu, Slow Food Brasov, Slow Food Brusturoasa Palanca, Slow Food Bucuresti, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor, Slow Food Cluj, Slow Food Sibiu, Slow Food Tarnava Mare) reprezentand Romania, toti alaturandu-se celor peste 6000 pe persoane parte a retelei internationale a comunitatilor de hrana de peste tot din lume, prezente la eveniment.
Din delegatia turdeana fac parte: un producator de miere, Kepes Irina; Mara Rus, Alexandra Vaida, Alexandru Pozsonyi, Alexandra Boar, Maria Rus si Silvia Cernea – reprezentand Miscarea de Tineret Slow Food (Youth Food Movement) si Marta Pozsonyi in calitate de convivium leader si coordonator a comunitatii de hrana. Timp de patru zile delegatia turdeana va lua parte la diferite intalniri si ateliere dintre care: Intalnirea regionala a Europei de Est; Scoli Europene pentru Alimentatie Sanatoasa; Principii si practici educationale Slow Food; Intalnirile de tineret; Intalnire de retea – Pescarii Terra Madre si altele.
Toate sunt importante insa poate una dintre ele mai importanta pentru ca la Intalnirea regionala a Europei de Est, Slow Food Turda va prezenta proiectul Tabara “Vara Gastronomica”, fiind ales unul dintre cele 7 cele mai inovatoare proiecte din ultimii doi ani, la aceasta intalnire incercandu-se gasirea modalitatilor de largire pe plan european a proiectului, precum si surse de finantare. In cadrul aceleiasi intalniri va avea loc prezentarea proiectului Earth Market din Bucuresti (www.targultaranului.ro), fiind singurul targ din Romania recunoscut oficial de catre Slow Food.
Sambata, 24 octombrie, va avea loc lansarea oficiala a proiectului “European Schools for Healthy Food”, proiect care are in componenta zece tari europene dintre care si Romania cu proiectele desfasurate de catre Slow Food Turda – Viata in gradina verde si cel derulat de catre Slow Food Bran Moeciu. Proiectul este finantat la Turda de Terre Humaine Foundation (www.terrehumaine.org) si pe plan european de catre Uniunea Europeana – Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala, in schema propunerilor 2009/C215/04, care are in vedere masuri de informare referitoare la Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene. Startul proiectului a fost luna mai 2010 si se va finaliza in luna aprilie 2011. In cadrul acestui proiect la Turda se va desfasura in decembrie Seminarul National Scoli Europene pentru Alimentatie Sanatoasa.
Speram ca echipa de tineret sa dezvolte relatia deja stabilita la inceputul acestui an cu grupurile de tineret din Irlanda si Italia, gasind posibilele proiecte comune pe care e asteptam.

5 comentarii:

  1. Buna ziua!

    Va felicit pentru astfel de initiative!!!
    Imi plac postarile iar subiectele sunt importante si de actualitate.
    Felicitari inca o data!

    Cu stima

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult, ne place ceea ce facem si intradevar credem ca sunt si de folos.

    Va vom tine la curent cu activitatile pe blog si foarte curand si pe site www.slowfoodturda.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Să aveţi grijă de voi şi să vă întoarceţi sănătoşi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim mult Zamfir, vom reprezenta cu mandrie membri Slow Food Turda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doriti ca blogul dumneavoastra sa arate altfel? Doriti sa nu mai pierdeti datele de pe blog fara a le mai putea recupera, vreti sa treceti la un domeniu la comanda si sa aveti mai multi cititori sau vreti sa faceti bani din reclama?
    Echipa Site Brasov va poate oferi toate acestea cu preturi incepand de la 99 RON.


    E-mail: site_brasov@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere