Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

vineri, 15 octombrie 2010

Recoltarea si alte activitati cu aceasta ocazie la gradina de la gradinita


In preajma copiilor cum pot sa va spun despre aceste activitati altfel decat ca o poveste.

Iata ca dupa un an de munca la gradina de la Gradinita Dr. Ioan Ratiu din Turda, a venit si momentul in care adunam roadele pamantului, impreuna cu beneficiarii proiectului "Viata in gradina verde", copiii de la grupa pregatitoare, numita si grupa "Ecologistii". O zi frumoasa de toamna, care ne-a permis sa ne bucuram de mai multe activitati in afara de recoltarea legumelor. Dupa ce am facut planul, copiii s-au impartit in mai multe grupe dupa cum urmeaza: o grupa de fetite impreuna cu doamna educatoare Cristina s-au apucat de curatat fasolea, mai bine zis de scos fasolea uscata din teci. O alta echipa, copiii supravegreati fiind de Maria - colega noastra, s-a apucat de scos telina care a crescut foarte frumoasa, alta grupa a adunat busuiocul, cimbrul si magheranul pentru a fi uscat si pus in plicuri din hartie, spre folosinta pe timpul iernii, ei fiind impreuna cu Alexandra. Baietii mai curajosi s-au apucat impreuna cu Radu de scos rosiile si ardeii, gogosarii, adunand produsele mai necoapte sau uscate pentru a pregati compostul mai tarziu. Nu a durat mult pana am adunat totul si ne-am apucat de pus pe iarna. Si asta a adus bucurie mare copiilor, avand posibilitatea de a amesteca cu mainile toate legumele maruntite, binainteles mancand mai tot timpul din salata de cruditati. Si asa am ajuns sa avem cateva borcane mai mari de muratura pentru perioada de iarna, copiii find foarte mandri de produsele propri. Dar inca nu sa incheiat activitatea pentru ca a urmat lectia de facut compostul, explicandu-le copiilor semnificatia acestui ingrasamant natural pentru pamant si roadele din anul viitor. Si ca sa avem produse timpurii am pus niste ceapa, usturoi si spanac.
Ramane de vazut la primavara ce va iesi, cu siguranta insa vom creea alte gradini, poate mai bogate si mai diversificate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu