Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

miercuri, 19 mai 2010

Actiune pilot pe judetul Cluj pentru Let's do it Romania - pe 22 mai

Let’s Do It, Romania!

Va asteptam pe 22 mai cu mic cu mare ca sa aratam ca si noi vrem sa avem un oras curat. Pentru detalii va rugam sa ne contactati la telefoanele 0746 366728 - orange, 0734 075709 - vodafone
Pentru că orice proiect important are nevoie de o repetiţie pe măsură, echipa „Let’s Do It, Romania!” anunţă acţiunea de curăţenie pilot din judeţul Cluj. Pe data de 22 mai sunt aşteptaţi la acţiune toţi locuitorii judeţului, dar şi toţi cei care doresc să ia parte la această simulare a Zilei de Curăţenie Naţională.

În cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!”, Clujul a fost judeţul cu cel mai mare număr de voluntari înscrişi, atât pentru organizare locală, cât şi la nivel de implicare a autorităţilor locale şi a voluntarilor înscrişi pentru cartare. Acum, clujenii sunt invitaţi să transforme judeţul lor în cel mai curat judeţ din România!

Pentru realizarea cu succes a acţiunii de curăţenie din 22 mai, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Ecologistă „Floarea de Colţ” a iniţiat şi organizat o serie de acţiuni premergătoare evenimentului. Pe lista autorităţilor care sprijină demersul se află şi Consiliul Judeţean Cluj, Instituţia Prefectului Judeţului Cluj, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Cluj şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Cluj. Lista completă a susţinătorilor este disponibilă aici.

O caravană de conştientizare a fost organizată la nivelul primăriilor din mediul rural al judeţului Cluj: 17 primării din totalul de 75 s-au mobilizat pentru 22 mai, iar 802 voluntari sunt deja atraşi pentru ziua de curăţenie. Implicarea Inspectoratul Şcolar Judeţean are ca rezultate înscrierea a 16 şcoli din judeţ care vor participa cu un număr de 488 de elevi. Operatorii de salubritate locali au fost de acord să preia, voluntar, fără costuri suplimentare, deşeurile din localităţile care vor face curăţenie.
.
În judeţul Cluj, sunt semne clare că „Let’s Do It, Romania!” este pe placul tuturor: primăria Beliş a ieşit la curăţenie cu voluntarii proprii în data de 14 mai, iar localitatea Valea Ierii îşi va mobiliza populaţia şi va face curăţenie în data de 20 mai. De asemenea, în data de 18 mai, va fi format un grup de lucru cu Comisariatul Judeţean Cluj al Gărzii Naţionale de Mediu pentru a se stabili cum vor fi repartizaţi elevii la curăţenia din 22 mai. (Comunicat oficial de presa Let's do it Romania)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu