Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 11 mai 2010

Ne pregatim de expeditie in Italia, regiunea Piemonte


Se apropie si ziua in care vom pleca spre Italia, pentru un schimb de experienta cu colegii nostri de la Slow Food Fossano, ei deruland un program similar cu al nostru, o gradina verde. Grupul nostru este format din membri Slow Food Turda, copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 19 ani insotiti de patru adulti, in total 17 persoane. Prima zi o vom petrece la Universitatea de Stinte Gastronomice din Pollenzo, universitate fondata de Slow Food in anul 2004. Aici vom vizita laboratoarele de analiza a simturilor, banca de vinuri unde vom vedea toate vinurile Italiei, vom avea o intalnire cu studentii care vor veni in august la noi ca si instructori la tabara de vara "Vara gastronomica". A doua zi vom vizita orasul Bra, orasul de bastina al fondatorului miscarii Slow Food, Carlo Petrini. Aici vom face si o incursiune in lumea jucariilor vizitand muzeul jucariilor. Cea de-a treia zi este rezervata intalnirilor cu gazdele noastre, Slow Food Fossano unde vom vizita un centru de productie de mancare organica, vom vizita gradina verde, vom avea o intalnire cu primarul orasului la primaria Fossano, apoi ne vom deplasa in orasul Alba si vom vizita viile faimoase din zona. Si sa nu uitam de castelul din Fossano. Multe se vor intampla in aceste trei zile si multe vom vedea. Va vom tine la curent cu noutati.
Este importanta si intalnirea cu Michele Rumiz, coordonatorul regiunii Europa de Est in ceea ce priveste convivia Slow Food. In aceasta intalnire vom discuta detaliile celei de-a treia intalniri Slow Food in Romania,care va avea loc la Turda in zilele de 12 si 13 iunie, la care asteptam membri Slow Food din toata tara.

Un comentariu: