Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

joi, 13 mai 2010

Prima tabara gastronomica din Romania


Intre 29 iulie si 8 august, Slow Food Turda organizeaza prima tabara gastronomica din Romania si de fapt din Europa.
De ce tabara de vara gastronomica? Pentru ca dorim sa invatam despre istoria si despre originile mancarurilor, despre locurile si oamenii de unde provine mancarea si despre impactul pe care il au asupra planetei. Pentru ca vrem sa invatam despre productia mancarurilor, despre procesarea acesteia si despre cum o consumam.
Tema taberei: Eco gastronomie si gastronomie responsabila.
Activitatile taberei nu vor include doar activitati gastronomice ci si sesiuni de team building, excursii si alte activitati distractive in asa fel incat participantii sa aiba parte de o vara memorabilia intr-un mediu sanatos. Acest proiect va ajuta si fermierii locali pentru ca se vor plati cazarile iar activitatile tematice se vor face pe baza produselor locale.
Fiecare zi va avea o tema iar programul va fi alcatuit din: workshopuri de educatie senzoriala, seminarii de istorie a mancarurilor, lectii de gatit si activitati care vor face ca totul sa fie distractiv si educativ. Partea teoretica va fi combinata cu practici in bucatarie aplicand conditiile de igiena pe care oricine trebuie sa le aplice.
In timpul celor 10 zile vom explora gastronomia ghidandu-ne dupa cele 7 fundamente Slow Food
Instructori: studenti la Universitatea de Stiinte Gastronomice (Bra-Italia); Alin Rosca – Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa, Ramona Duminicioiu – Asociatia Eco Ruralis, Sarah Fleming – director programe educative Slow Food.
Daca vrei sa participi la tabara si esti elev in clasele V - XII la o scoala turdeana, te invitam sa ne contactezi la adresa de email slowfoodturda@yahoo.com ca sa afli ce ai de facut.
Toate cheltuielile sunt suportate de organizatori, sponsori si parteneri.
Vom reveni cu detalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu