Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

sâmbătă, 1 mai 2010

Jurnal de calatorie: Bra - orasul unde s-a nascut ideea de Slow Food



Nu aveam planificat acest jurnal inainte de calatorie, insa este atat de minunat ce am gasit aici incat trebuie sa impartasesc si cu altii.
Scopul vizitei in Bra este intalnirea cu colegii de la Slow Food, in vederea stabilirii detaliilor pentru excursia pe care o vom face peste doua saptamani cu un grup de 17 persoane, toti membri Slow Food Turda, copii si adulti. Dar despre asta la momentul potrivit.
Acum sa revenim la Bra, orasul unde s-a nascut conceptul Slow Food, in orasul de bastina al fondatorului Carlo Petrini. Un oras extraordinar de primitor. Poate motivul este faptul ca acesti oameni au inteles ca doar asa se poate promova si practica turismul. Intr-un oras vechi, cu arhitectura autentica mentinuta foarte frumos, case cu obloane si stradute pavate si soferi care opresc foarte rapid la trecerile de pietoni. Si ce sa mai zic de mancare, peste tot gasesti cofetarii si gelaterii, peste tot pizzerii si restaurante, magazine cu suveniruri si sa nu uit de micile brutarii in care face painea sub ochii tai, in cuptoare. Bineinteles cel mai spectaculor pentru noi a fost sa vedem cum se face o pizza autentica. Mentionez ca in aceste zile am mancat cele mai bune pizza din cate am mancat pana acum. Ce e curios ca adevarata pizza, MARGHERITA, cea mai simpla, facuta doar cu pasta de rosii proaspete, mozarela si busuioc, in ciuda simpletii retetei este extraordinara. La fel si cea cu prosciutto si mozarella - fenomenala. Deci .... o pizza nu trebuie sa fie foarte incarcata, ci trebuie sa contina ceea ce ii da gust, prea multe arome pierde adevaratul gust al pizzei - asta am aflat de la un pizzer, astazi.
Voi continua maine dupa intalnirile de la biroul Slow Food International si vizita la Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo.
Ei ... si sa nu uit sa va spun de a doua cursa din Coppa Piemonte - Michelin Cup la ciclism. Foarte frumos. Este prima data cand asist la startul unei curse profesioniste de ciclism. Peste 2000 de ciclisti luand startul civilizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu