Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

duminică, 30 mai 2010

Festivalul caprei si al produselor traditionale din zona Tarnavelor




A fost inca o ocazie sa fim alaturi de colegii nostri de la Slow Food Tarnava Mare si Fundatia Adept, cu scopul comun de a promova mancarea buna, curata si justa. Noi, echipa Slow Food Turda am avut o activitate deja obisnuita, am stat la taclale cu copiii despre produsele locale in jurul unei mese pline cu produse de sezon in timp ce copiii si-au facut o gustare din ingredientele puse la dispozitie. A fost frumos si ne-am bucurat de participarea unor grupuri de copii de la scoli din Medias, Saschiz si Targu Mures, le multumim profesorilor care i-au insotit. Si multumiri speciale colegilor nostri Andreea Luca si Mihai Cuc, membri Slow Food Turda si sa nu uitam de Lenke Balint, cea care se zbate de fiecare data impreuna cu colegii sai de la Fundatia Adept si Slow Food Tarnava Mare, ca evenimentul sa fie o reusita. Iata cateva imagini. Mentionez ca legumele provin din piata de la Turda - adica de pe Valea Ariesului, branzeturile de la producatori de pe Tarnava Mare si mezelurile traditionale de la un producator din Sibiu. Trebuie sa aduc multumiri si echipei Asociatiei Crescatorilor de Caprine Caprimed care a aratat valoarea produselor traditionale romanesti de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu