Bun, Curat, Just!

Scopul Asociatiei Slow Food Turda este organizarea de activitati educationale pentru promovarea patrimoniului local, regional si national, din punct de vedere gastronomic si cultural precum si sustinerea dezvoltarii agrare.

marți, 4 mai 2010

Continuare jurnal de calatorie ... Universitatea de Stiinte Gastronomice din Pollenzo



Universitatea de Stiinte Gastronomice de la Pollenzo, un alt obiectiv atins. Doar vizita de data aceasta, cu speranta ca intr-o buna zi sa avem si noi, turdenii, un cursant la aceasta prestigioasa universitate.
Un loc superb, ca dintr-o poveste. Ansamblul de cladiri regale Savoy a fost stabilit in 1835 de catre regele Carol Alberto, pe sit-ul orasului roman Pollentia. La sfârşitul anilor 1990, Asociaţia Internaţională Slow Food a conceput un proiect pentru a restabili Estate marea, cunoscut sub numele Agenzia.
Aici se afla si o banca de vinuri, pe care din pacate nu am gasit-o deschisa insa o vom vizita impreuna cu membri pe 15 mai. Am vizitat insa laboratoarele unde invata studentii totul depre simturi si gusturi in ceea ce priveste gastronomia.
In incinta complexului se afla si un hotel, un restaurant, o banca de vinuri - cum am spus mai devreme si tot ansamblul se afla in lista Unesco ca si un sit de importanta majora in lume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu